Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Regjeringen vil utvide retten til brukerstyrt personlig assistanse

(NTB:) Regjeringen foreslår at personer med rettighetsfestet brukerstyrt personlig assistanse (BPA) får beholde denne også etter fylte 67 år.

– Mange er helt avhengig av bistand fra en personlig assistent. Jeg er opptatt av at personer som har fått innvilget brukerstyrt personlig assistanse etter rettighetsbestemmelsen, skal ha trygghet på at de får beholde tilbudet. Derfor vil vi nå sørge for at de får rett til å beholde denne hjelpen også etter fylte 67 år, sier eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp).

Brukerstyrt personlig assistanse innebærer at personer med funksjonsnedsettelse får bistand til å leve selvstendige liv. Det kan være hjelp til blant annet matlaging og klesvask.

Listhaug fastslår at forslaget vil gi den enkelte forutsigbarhet og styrkede rettigheter.

Forslaget er nå sendt ut på høring med svarfrist i oktober.

Les også: BPA-MINISTER LISTHAUG VARSLER SLUTTEN FOR 67-ÅRSGRENSEN

(©NTB)

29.06.2019 kl. 09:25
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.