Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Rekordmange nordmenn i europeisk frihetsmarsj

Et rekordstort antall norske deltakere er med når funksjonshemmede fra hele Europa møtes i Brüssel tirsdag 1. oktober for å marsjere mot EU-parlamentet.

Dette er niende gang Freedom Drive arrangeres, og årets marsj markerer 30-årsjubileet for etableringen av European Network on Independent Living (ENIL). I tillegg til selve marsjen blir det arrangert flere politiske møter og konferanser.

Uloba – Independent Living Norge stiller med funksjonshemmede aktivister fra Kristiansand, Bergen, Trondheim, Oslo og Tønsberg. Anført av Ulobas generalsekretær Vibeke Marøy Melstrøm deltar de i marsjen i solidaritet med funksjonshemmede fra hele Europa.

Freedom Drive skal synliggjøre krav om at funksjonshemmede må settes på dagsorden innenfor alle politiske områder EU driver med. Fremtidens strategi for å ivareta funksjonshemmedes rettigheter må være fullt og helt i tråd med FN-konvensjonen om menneskerettigheter for mennesker med nedsatt funksjonsevne (CRPD).

Retten til uavhengig liv og sosial inkludering i samfunnet må omfatte alle deler av livet. Og nok en gang fremmes kravet om å avvikle alle former for institusjoner. EU blir oppfordret til å fremme tjenester, service og personlig assistanse til alle som trenger det for å leve frie uavhengige liv.

Det tredje kravet til EU handler om å fremme frihet for alle gjennom å arbeide for en felles europeisk politikk for å ivareta funksjonshemmedes menneskerettigheter, ifølge en pressemelding fra Uloba – Independent Living Norge.

Independent Living er ideologien som ligger til grunn for likestillingen og inkluderingen av funksjonshemmede som aktive bidragsytere og borgere i samfunnet.

30.09.2019 kl. 20:18
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.