Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Rektor sendte ut klasseliste med elevers diagnose

(NTB:) Da rektor ved en skole sør for Bergen skulle informere foreldrene om ny klasseinndeling, inneholdt meldingen et vedlegg med navn og diagnoser på enkeltelever.

Meldingen ble sendt gjennom appen Vigilo, og tilgangen til appen ble stengt for det aktuelle klassetrinnet så fort feilen ble oppdaget, skriver Bergens Tidende.

Både meldingen og innholdet ble slettet før foreldrene fikk tilgang igjen, men ni foreldre hadde allerede rukket å lese den.

De som hadde lest meldingen, ble kontaktet og bedt om å glemme innholdet. Foreldrene til barna hvis diagnoser var omtalt, har fått en telefon der skolen beklager det som skjedde.

Alle foreldre på trinnet har også fått et brev med informasjon om hendelsen, som er meldt inn til personvernombudet og Datatilsynet.

Skoledirektør Frode Nilsen i Bergen kommune sier de ser alvorlig på hendelsen og forstår at tilliten til skolen svekkes når noe slikt skjer.

– Ethvert brudd på personvernet er alvorlig. Vi skal gjøre alt vi kan for at dette ikke skal skje igjen, sier Nilsen.

Rektoren skriver i en SMS til avisen at hun ikke kan uttale seg mens saken er til behandling.

(©NTB)

02.07.2022 kl. 14:54
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.