Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Rødt ber om Frps hjelp til å felle Hauglie

(NTB-Marius Helge Larsen:) Rødt-leder Bjørnar Moxnes utfordrer Frp til å støtte mistillitsforslaget mot arbeidsminister Anniken Hauglie (H), nå som Frp ikke lenger er bundet i regjering.

– Vi snakker om den største rettsskandalen i norsk historie, som viser hvor utrolig skjevt også rettssikkerheten er fordelt. Maktpersoner må stilles til ansvar, og derfor oppfordrer jeg Frp til å støtte mistillitsforslaget mot Anniken Hauglie, sier Moxnes til NTB.

Hauglie er øverste ansvarlige for Nav og har vært under press i kjølvannet av Nav-skandalen hvor 78 personer antas å ha blitt uskyldig dømt.

I november fremmet Moxnes et mistillitsforslag mot Hauglie i Stortinget, men fikk ikke noen av de andre partiene med seg. I ettertid har imidlertid både SV og MDG konkludert med mistillit, mens Ap og Sp fortsatt er i tenkeboksen.

Frp-leder Siv Jensen kunngjorde mandag at de går ut av regjeringen, og varslet samtidig en tøffere linje i tiden framover.

– Dette blir den første virkelige prøvesteinen på om Frp følger opp proklamasjonene om å bli «tøffere og tydeligere», også i handling, eller om de vil være servile og underdanige overfor Høyre-regjeringen, sier Moxnes.

Fremskrittspartiets Erlend Wiborg, som leder Stortingets sosialkomité, sier at saken ikke er behandlet internt i partiet ennå.

– Det at Fremskrittspartiet forlater regjeringen, endrer ikke vårt syn i seg selv. Mistillit mot en statsråd er en alvorlig sak å behandle, uavhengig av om man er i regjering eller ikke, sier han til NTB.

Han ønsker foreløpig ikke å kommentere utspillet fra Moxnes.

22.01.2020 kl. 16:23
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.