Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Rullestolbruker fikk kjeft av bussjåføren for «manglende ledsager»

Da rullestolbruker Marius Hulsrøj (24) skulle reise med bussen i Fredrikstad tidligere i november, fikk han kjeft av bussjåføren fordi han ikke hadde med seg en ledsager.

Episoden førte til at Hulsrøj kviet seg for å ta bussen igjen og meldte avbud til korøvelsen senere på kvelden.

Etter at Fredriksstad Blad omtalte saken, har stiftelsen Stopp Diskrimineringen engasjert seg i saken.

– Det skal ikke være slik. Dette er et brudd på Likestillings- og diskrimineringsloven og burde vært anmeldt, sier Berit Vegheim i Stopp Diskrimineringen til avisen.

Vegheim sier at episoder som likner på det Marius Hulsrøj ble utsatt for, stadig inntreffer rundt om i landet.

– Det er brudd på norsk lov, og vi skulle fjerne sett att de som ble utsatt for dette klaget sakene inn til Diskrimineringsnemnda, sier Vegheim til Fredriksstad Blad.

Hun mener også at fylkeskommunen, som ansvarlig for kollektivtransport, ser til at lovbrudd som dette får konsekvenser når busselskapene søker om konsesjon

21.11.2019 kl. 08:56
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.