Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Rullestolbruker nektes på bussen – kommer ikke på jobb

Siden 29. april er Benedicte Vik fra Gjøvik blitt nektet å reise med buss fra Gjøvik til Lillehammer for å komme seg på jobb, med mindre hun reiser med ledsager.

Årsaken er at sjåførene skal holde avstand til passasjerene på grunn av korona-smittefare og ikke får stroppe fast rullestolen hennes om bord.

– Det skjønner jeg ikke noe av. De er jo ikke oppi ansiktet mitt i det hele tatt. Det er bare snakk om å feste to stropper foran og bak, helt nederst på rullestolen, sier Benedicte Vik til avisen Oppland Arbeiderblad.

Fagleder for salg og marked i Innlandstrafikk, Stine Fredriksen, bekrefter at smittevernreglene tilsier at rullestolbrukere selv må ha med en ledsager som kan sikre stolen, slik at sjåføren unngår nærkontakten.

– Dette er ingen ønskesituasjon, men det er nasjonale retningslinjer for smittevern som tilsier at sjåføren ikke kan sikre rullestolbrukere på bussen, sier hun til avisen.

Handikapnytt har tidligere skrevet at ulike aktører i kollektivtransportsektoren er uenige om sjåførene fortsatt skal bistå rullestolbrukere eller ikke.

Mens NHO Transport mener sjåførene uansett må holde avstand, understreker Kollektivtransportforeningen at alle har krav på transport. Og Fagforbundet, som organiserer mange sjåfører, er tydelige på at man ikke kan gjennomføre smitteverndugnaden gjennom å diskriminere funksjonshemmede.

Les mer: BUSSJÅFØRER FRARÅDES Å GI ASSISTANSE TIL FUNKSJONSHEMMEDE

22.05.2020 kl. 09:04
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.