Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Rullestolplass bak gitter

Oppe på galleriet, langt ute til siden og bak et gitter. Der er rullestolplassene i Storsalen i Kimen kulturhus i Stjørdal i Trøndelag. Herfra ser man bare deler av scenen.

Rullestolbruker Jørgen Skamfer Nesgård skulle oppleve en konsert med gruppa Vamp derfra. Men han så lite av det som foregikk på scenen.

Til lokalavisa Stjørdalens Blad sier Jørgens mor, Jorid Skamfer Nesgård, som var på konserten sammen med sønnen.

– Å bli henvist til å sitte bak gitteret på en balkong er ikke bra. Lyden er nesten like god der, men folk går på konsert for å få et visuelt bilde av hva som foregår på scenen også.

Biblioteksjef Frank Nordby er enig i at plassen ikke er optimal. Han forklarer at gitteret er der på grunn av sikkerhet.

Han viser til at Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne har godkjent kulturhuset, som også har fått pris for tilgjengeligheten.

25.02.2020 kl. 09:33
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.