Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Rune Stureson er død

Jurist Rune Stureson er død, 68 år gammel. Det skriver Nordre Follo Høyre på sine nettsider.

Rune Stureson – som var rullestolbruker etter en ulykke i ungdommen – var blant annet nestleder i det nå nedlagte Statens råd for funksjonshemmede fra 1999 til 2007. 

I perioden fra 1996 til 1999 var han varaordfører og gruppeleder for Høyre i Oppegård kommune.

– Rune var en stødig fyr på alle måter, et nydelig menneske og en stor ressurs for politikken i Oppegård, sier Sylvi Graham, ordfører i den samme perioden, til Handikapnytt.

Hun forteller at Rune Stureson spilte en viktig rolle i å lære andre i politikken om hvordan man legger til rette for at funksjonshemmede kan leve et enklere og likestilt liv.

Graham husker et eksempel fra da Stureson så tegningene til den nye arbeidskirken på Sofiemyr første gang, og han oppdaget at det var planlagt trapp til hovedinngangen og rampe på baksiden.

– Om jeg skal gifte meg i den kirken, skal jeg ikke gå bakveien, sa Rune. Og slik ble det. Den dag i dag er det både rampe og trapp ved hovedinngangen, forteller Sylvi Graham.

Juristen Rune Stureson hadde det meste av sin yrkeskarriere i Rikstrygdeverket, men han virket også som seniorrådgiver i Likestillings- og diskrimineringsombudet i en periode.

Mange i ulike organisasjoner av funksjonshemmede vil huske ham som rådgiver og foredragsholder om rettigheter og juridiske spørsmål.

Han var også en av Norges beste i bordtennis for rullestolbrukere og representerte Norge i mange internasjonale stevner og mesterskap.

Rune Stureson døde 18. mars.

31.03.2020 kl. 09:59
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.