Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Rung og Grande vil ha flere inn i handikapidretten

Mens 30 prosent av befolkningen som helhet driver med idrett, er det bare 0,5 prosent av alle med nedsatt funksjonsevne som gjør det samme.

Det var svømmeren og mange ganger Paralympics-vinner Sarah Louise Rung som viste til disse tallene på et møte med kultur- og likestillingsminster Trine Skei Grande og politikere i Stavanger.

Målet med møtet var å finne ut hvordan flere funksjonshemmede kan inviteres med i organisert idrett, skriver Stavanger Aftenblad.

Sarah Louise Rung har nå en 50 prosent stilling som prosjektleder i Olympiatoppen, der jobben er å få flere funksjonshemmede med i idretten.

Trine Skei Grande erklærte på møtet at regjeringen ønsker å være i front når det gjelder å få funksjonshemmede med i idrett. Bevilgningen til et paraski-VM i Norge er en del av dette.

09.02.2019 kl. 12:15
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.