Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Russland tilbake i den paralympiske komiteen

(NTB-AP:) Den internasjonale paralympiske komité (IPC) har vedtatt å ønske Russland velkommen tilbake etter over to års utestengelse på grunn av utstrakt doping.

IPC mener at reformer innen russisk idrett for å slå ned på doping og hindre myndighetenes involvering i juks er tilstrekkelig for å la russiske utøvere konkurrere under eget flagg i Paralympics i Tokyo i 2020.

Komiteen har samtidig gitt opp å kreve at Russland godtar konklusjonene i den såkalte McLaren-rapporten om omfattende og systematisk doping innen russisk idrett.

Det var innholdet i denne rapporten som førte til utestengelsen i 2016, og som også førte til at Russlands olympiske komité og en rekke russiske utøvere ikke fikk delta i OL i Sør-Korea.

– Russland vil trolig aldri akseptere innholdet i McLaren-rapporten, sier IPC-president Andrew Parsons.

(©NTB)

08.02.2019 kl. 11:09
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.