Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Rydder i sparkesyklene

Seks av selskapene som leier ut de elskede og forhatte el-sparkesyklene i Oslo, drar nå i gang en ryddepatrulje som skal sørge for å fjerne sykler som er til hinder for folk, biler og trikker i gatene.

Det er NRK som melder dette.

Patruljen skal jobbe på dagtid noen dager i uka, i og rundt sentrum.

Selve ryddejobben er det Medarbeiderne AS som står for. Dette er et selskap som gir fast jobb til rundt 35 personer som har gjennomført rusbehandling. Sykkelutleieselskapene skal betale lønna deres for å gjøre jobben.

Handikapnytt har flere ganger skrevet om hvordan utleie av elektriske sparkesykler skaper problemer for særlig rullestolbrukere og synshemmede. Problemet oppstår særlig når folk slenger dem fra seg på tvers av fortau og liknende. Men også uvettig kjøring har skapt farlige situasjoner.

Les mer:  RULLESTOLBRUKER STENGT INNE I SITT EGET HJEM AV ELEKTRISK SPARKESYKKEL

13.11.2020 kl. 11:03
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.