Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Så hardt trente Sarah Louise Rung for å nå toppen

Skal du nå til topps som para-idrettsutøver, må du være forberedt på å trene like hardt og mye som elite-idrettsutøvere uten funksjonsnedsettelse.

Det kommer fram i en ny vitenskapelig studie som har tatt for seg treningsprogrammet til Sarah Louise Rung, en av tidenes mest meritterte parasvømmere.

Det er særlig treningsdagboken fra hennes mest suksessrike år i 2016 som er gransket med lupe av forskerne og sammenliknet med studier av treningsinnsatsen til toppsvømmere uten funksjonsnedsettelse.

Og konklusjonen er: Rungs treningsbelastning er helt på høyde med den innsatsen til ikke-funksjonshemmede svømmere som konkurrerer i internasjonale mesterskap.

Det kreves altså like mye trening for å lykkes paralympiske som olympiske leker.

I 2016 gjennomførte Rung 656 treningstimer i vann og svømte 1993 kilometer. Det tilsvarer en svømmetur på 40 kilometer hver uke.

Studien er lagd av professor Espen Tønnesen ved avdeling for helsefag ved Høyskolen Kristiania, Julia Baumgart og Øyvind Sandbakk ved NTNU og Morten Eklund fra Olympiatoppen.

Du kan lese mer om analysene av Sarah Louise Rungs treningsprogram i Forskersonen.no (ekstern lenke).

21.06.2021 kl. 10:57
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.