Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Satser på tilgjengelige turistopplevelser i Tromsø

Alle skal få del i de beste opplevelsene Tromsø-regionen har å by på, uansett om de bruker rullestol eller har andre funksjonsnedsettelser.

Dette er målet for det det nye opplevelsesselskapet Tromsø Accessible Tours, som nå er i oppstartsfasen og planlegger sine første turer.

Utsikt over Tromsø med havnen, sjøen og fjell i bakgrunnen.

OPPLEVELSER: Utsikt over Tromsø. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

På nettsidene sine frister selskapet med hvalsafari, nordlysopplevelser og sleddingtur med reinsyr på en samisk gård.

– Om det er en person uten fysiske utfordringer, en i rullestol, en med barnevogn eller uansett hvem, så skal det være mulig å gjøre dette sammen. Turene vi drar på skal være de samme uavhengig av hvem som er med, sier Martin Lobert, gründeren bak konseptet, til avisen iTromsø.

Han forteller til avisen at han fikk ideen til satsingen etter å ha guidet en gruppe spanske Turister i Tromsø for to ar siden.

14 av de 20 deltakerne brukte rullestol, og på turen opp med fjellheisen for å se nordlyset ble det snakk om hvor dårlig framkommelighet det er for folk med bevegelsesutfordringer mange steder. Og det er aldri snakk om å hoppe på et fly til et reisemål uten å planlegge nøye.

Siden har han arbeidet med å skaffe seg oversikt over alt som er tilgjengelig i og rundt byen. Fra reisebyråer, guider og turoperatører i utlandet har responsen på tiltaket vært overveldende, forteller Martin Lorbert.

Gründeren, som opprinnelig kommer fra Argentina, kommer til å engasjere lokale guider som selv bruker rullestol eller har andre funksjonsnedsettelser.

20.01.2022 kl. 15:34
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.