Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Detaljbilde av person som kvitterer for en mottatt pakke fra et bud.
MER PÅ DØRA: Schibsted kaster seg på konkurransen om å få bringe nettkjøpte varer hjem til folk. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Schibsted lanserer hjemleveringstjeneste

Schibsted Distribusjon lanserer tjenesten Svosj, der forbrukere kan abonnere på hjemlevering fra nettbutikker til en lav pris, sammenlignet med Amazon Prime.

Av Ivar Kvistum
Publisert 18.09.2019 09:57

(NTB:) Ifølge Dagens Næringsliv ønsker Schibsted med sin pakketjeneste fra nettbutikker å komme Amazon i forkjøpet.

– Vi vet ikke når Amazon kommer eller om de kommer, presiserer konsernsjef Kristin Skogen Lund.

– Vi ser at mange netthandelbutikker sliter med å tjene penger og at nye samarbeidsmodeller trengs både for nordiske nettbutikker og for kundene i Norge, sier direktør for distribusjon i Schibsted, Cathrine Laksfoss.

Lav månedspris

Leveringstjenesten Svosj fungerer som en fast månedspris på 29 kroner. Da slipper brukeren å betale ytterligere frakt på varer inntil 35 kilo per ordre fra samarbeidende nettbutikker.

Det ser ifølge DN lavt ut, med tanke på at å levere helt til døren i hele Norge er langt mer kostbart enn i mer tett befolkede land.

Amazon Prime koster til sammenligning 89 kroner per måned i Storbritannia og 117 kroner per måned i USA.

Først i Norge

Svosj blir første tjeneste av denne typen i Norge. Schibsted vil bruke dagens distribusjonsnett, som nå dekker i dag 90 prosent av norske husstander.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.