Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Seksuelt trakassert i Blindeforbundet

Norges Blindeforbund rystes av en avsløring om gjentatte tilfeller av seksuell trakassering i organisasjonen.

Det var i en dokumentar i avisen Dagens Næringsliv 10. mars det kom fram at flere kvinner med synshemning ikke lenger tør dra på Blindeforbundets arrangementer i frykt for å bli utsatt for menn som begår overgrep eller trakasserer dem seksuelt.

– Dette tar vi veldig alvorlig. Hvis vi har en ukultur, må vi som organisasjon komme den til livs, sier forbundsleder Unn Ljøner Hagen til Dagens Næringsliv.

I dokumentaren kommer det fram at Blindeforbundet allerede i 2011 opprettet en trygghetsgruppe som skal være til stede for medlemmer som opplever uønsket seksuell oppmerksomhet. Den fikk ingen varsler før i 2013, men først i 2016 begynte den å fungere tilstrekkelig.

Nå har Norges Blindeforbund engasjert krisepsykologer som skal bistå medlemmer som har opplevd overgrep, og en egen portal for å varsle anonymt på er allerede på plass.

Klikk her for å komme til Norges Blindeforbunds informasjonsside for varslere.

13.03.2018 kl. 09:30

Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.