Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Senterpartiet programfester ja til CRPD i norsk lov

På helgens landsmøte har Senterpartiet vedtatt å programfeste at FN-konvensjonen om funksjonshemmedes rettigheter (CRPD) skal tas inn i menneskerettsloven, mot innstillingen fra eget sentralstyre.

Synne Lerhol fra Oslo Senterparti er svært glad for vedtaket:

– Jeg er utrolig stolt av partiet som styrker funksjonshemmedes likestilling og rettssikkerhet, sier Lerhol, som er tidligere generalsekretær i organisasjonen Unge funksjonshemmede.

– Senterpartiet setter det myndige mennesket i sentrum. Da er det naturlig å myndiggjøre ei gruppe som er systematisk diskriminert, sier Lerhol til Handikapnytt.

I utgangspunktet hadde sentralstyret innstilt på å avvise forslaget fra partilagene i Oslo og Østfold om å inkorporere CRPD. I stedet ville sentralstyret ha vedtatt et punkt om at man nøyer seg med å etterleve funksjonshemmedekonvensjonen.

I Stortinget har Senterpartiet allerede gått inn for det som nå er programfestet. I mars var et forslag fra SV om å ta CRPD inn i menneskerettsloven oppe til behandling og ble støttet av hele den rød-grønne fløyen.

Les mer: CRPD-FORSLAGET NEDSTEMT, MEN NHF-SJEFEN TROR PÅ SEIER I NESTE RUNDE

06.06.2021 kl. 13:08
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.