Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Sentrum skal bruke bystyre-mandatet til å kjempe for BPA

(NTB og Handikapnytt:) Partiet Sentrum ser ut til å komme inn i bystyret i Oslo for første gang.

Portrett.

Foto: Ivar Kvistum

Partileder Geir Lippestad (bildet) er førstekandidat for Sentrum i Oslo. Partiet Sentrum profilerer seg på å løfte fram saker som angår funksjonshemmedes likestilling.

Partiet Sentrum lover i en pressemelding at de at skal bruke bystyreplassen til å kjempe for bedre og mer rettferdig brukerstyrt personlig assistanse (BPA), mer kompetanse om mangfold og religion og bedre helsehjelp for psykisk syke.

En rekke medlemmer og tillitsvalgte i partiet er også kjent fra funksjonshemmedes interessekamp, ikke minst  i Oslo der tre personer med funkjsonsnedsettelser var nominert på de fire øverste plassene.

Les mer: FUNKSJONSHEMMEDE TOPPER PARTIET SENTRUMS OSLO-LISTE

Listetopp Geir Lippestad er også et kjent navn i «rørsla» av funksjonshemmedes organisasjoner. Han har vært generalsekretær i Hørselshemmedes Landsforbund, ledet Likestillings- og diskrimineringsnemnda og overtatt konsulentselskapet Universell Utforming AS.

På det personlige planet hadde han en sterkt funksjonshemmet datter som døde bare 17 år gammel, og han har en stedatter som bruker rullestol. 

– Tusen tusen takk for alle som stemte på Partiet Sentrum som kom inn i Oslo bystyre på første forsøk, skriver Geir Lippestad på Facebook i dag.

– Sentrum har et helhetlig program med viktige saker for bedre miljø og klima, næringslivspolitikk, helse og det viktigste av alt – arbeidet mot utenforskap. Det vil merkes at det er kommet et nytt parti i Oslo, fortsetter han.

Når nesten alle stemmene i Oslo er telt opp, er Sentrum inne med ett mandat med 1,2 prosent av stemmene. Det betyr at Lippestad kan komme inn i bystyret hvis ikke noe endrer seg.

Lippestad har tidligere vært byråd for næring og eierskap i Johansens byråd.

I valgkampen har Partiet Sentrum fått mye oppmerksomhet og er blant annet blitt kritisert av avtroppende byrådsleder Raymond Johansen (Ap) for sine uttalelser om koranbrenning.

12.09.2023 kl. 09:00
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.