Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Sjokkert over manglende kollektiv-tilgjengelighet

Da Anne Marit Fronth-Andersen flyttet tilbake til sitt barndoms Bryne etter å ha bodd mange år i Drammen, ble hun sjokkert over hvor dårlig tilrettelagt for funksjonshemmede kollektivtransporten på Jæren er.

– Jeg er vant til nedsenkbare busser med lavt gulv og uten trapper, der alle – også de som bruker rullestol, rullator, stokk eller går med barnevogn – kan komme seg enkelt inn og ut selv. Det fins visst noen slike busser her på Jæren også, men ofte blir passasjerene møtt av en høy trapp. Jeg er sjokkert av mangelen på tilrettelagt busstilbud her, sier Fronth-Andersen til avisen Jærbladet.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Torstensen i kollektivtransportselskapet Kolumbus er bare fem av 90 busser på Jæren leddbusser med lave gulv. De aller fleste har heis for rullestolbrukere.

Hun sier til avisen at man har valgt å prioritere setekapasitet til skoleskyss. Busser med høye gulv har flere seter.

Kolumbus-informatøren påpeker videre at selskapet arbeider for å «øke bevisstheten» rundt universell utforming.

13.08.2020 kl. 20:07
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.