Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Sju av ti tror ressurssterke kan prate seg fram i helsekøen

Er du ressurssterk, kan du prate deg fram i køen i det norske helsevesenet, mener over 70 prosent av de spurte i en ny spørreundersøkelse.

Nesten halvparten i den samme undersøkelsen tror at din egen kompetanse om rettigheter i stor grad er avgjørende for hva slags behandling du får i helsevesenet.

Lege håndhilser på pasient.

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Det er legemiddel- og diagnostikkselskapet Roche Norge som står bak spørreundersøkelsen. Den er utført av YouGov som en del av en større rapport om pasientens plass i det norske helsevesenet.

På spørsmålet «I hvor stor grad tror du at du blir lyttet til i spørsmål om behandling av din sykdom i det norske helsevesenet?» svarer 36,27 prosent «i ganske stor grad» og 5,42 prosent svarer «i svært stor grad».

– Funnene i rapporten er på mange måter i tråd med resultatene i spørreundersøkelsen. Blant annet er ett av hovedfunnene at det er økt sosial ulikhet i helse, og at ulik digital kompetanse er en utfordring, uttaler Therese Bohne, Patient Relations Partner i Roche Norge, i en pressemelding.

Som eksempel på forhold som driver slik ulikhet, nevner hun videosamtaler med legen, som for noen er et fantastisk verktøy, men som for andre er en barriere.

21.10.2020 kl. 21:15
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.