Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Oskar Eikeseth
UtVALGSLEDER: Oskar Eikeseth er leder for HøyreFUNK, utvalget som skal sikre at funksjonshemmede blir en del av Høyres politikk. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Skal inkludere funksjonshemmede i Høyres arbeid

Oskar Eikseth (20) leder Høyres nye utvalg, HøyreFUNK. Det skal få Høyre til å fokusere mer på funksjonshemmede.

Av Stine Slettås Machlar
Publisert 20.04.2018 21:32

– Målet til Høyre er at vi skal ha et bærekraftig samfunn, og da må alle med. Jeg har lenge ønsket å ha et utvalg der vi ser på hvordan vi kan jobbe for å fremme funksjonshemmedes interesser, sier Oskar Eikeseth.

20-åringen meldte seg inn i Høyre etter Stortingsvalget 2013. Timene på dagtid bruker han som lærling i Helse- og omsorgsdepartementet, og fritiden går med til Høyre.

Fra stortingsvalget 2017 har han også hatt ansvar for Høyres nye utvalg som skal fokusere på funksjonshemmede. Det syns han som selv har cerebral parese, er ekstra viktig.

Skal forme politikken

– Det er viktig for meg å være med å forme samfunnet. Det å kunne være med å endre de tingene jeg ser er problematisk i dag, er motiverende, sier utvalgslederen.

Det er viktig for meg å være med å forme samfunnet. Det å kunne være med å endre de tingene jeg ser er problematisk i dag, er motiverende.

Til nå har tiden gått mye med til å få utvalget ordentlig etablert og å se hva de kan jobbe med.

– Vi har blant annet sett på ordningen med spesialundervisning og brukerstyrt personlig assistanse, men vi har ikke konkludert hva vi skal mene om noen saker enda.

Som i andre utvalg er det deres ansvar å komme med en anbefaling til Høyre om hva de skal mene i sakene utvalget jobber med.

– Foreløpig har vi bare fått positiv respons innad i Høyre. Mange synes det er viktig at vi fokuserer på å få fremmet funksjonshemmedes sak i vår politikk. Så jeg tror dette blir bra og gleder meg til å dra ut i kommunene å se hva vi kan jobbe med, sier Eikeseth.

Vil ha innspill

Oskar Eikeseth har med seg i utvalget Henriette Nielsen, Karl Haakon Sævold, Ola Gimse Estenstad Hassan Nawaz og Finn Arild Thordarson. De vil gjerne ha innspill på temaer de bør se nærmere på.

– Vi trenger alle tilbakemelding vi kan få og blir glade for innspill. Send oss gjerne en mail om vi bør undersøke noe. Tanker og innspill lam sendes til funk@hoyre.no, sier lederen.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.