Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Skal snakke om brøyting med byråden

Miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) i Oslo har invitert Handikapforbundet til et møte for å diskutere hvordan vintervedlikehold av gater og fortau kan bli bedre for funksjonshemmede og andre som har problemer med å komme fram når det er mye snø og is.

Det melder NRK Østlandssendingen.

Bakgrunnen for møtet er at leder i NHF Oslo, Magnhild Sørbotten, skrev brev til kommunen der hun pekte på at for dårlig brøyting og vedlikehold denne snørike vinteren har ført til at mange funksjonshemmede er blitt sittende isolert hjemme.

Dette er et problem for mange, ikke bare i Oslo, noe som dokumenteres i en ny studie fra Transportøkonomisk institutt.

– Du kan etter hvert gjøre mye med rullestoler, men de kan altså ikke fly over brøytekanter på 40 centimeter, sier Sørbotten til NRK.

27.02.2018 kl. 10:27

Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.