Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Skarstein: Danseseier ville skapt bråk

Om Birgit Skarstein (bildet) hadde vunnet «Skal vi danse» på TV2 i fjor høst, frykter at det hadde blitt et «skikkelig krevende debattklima». Det sier hun i et intervju med Adresseavisen i Trondheim.

Idrettsstjernen, politikeren og TV-profilen deltok som den aller første rullestolbrukeren i programmets historie. Hun hang med i dansen i åtte uker før hun røk ut.

Portrettfoto av Birgit Skarstein

Arkivfoto: Ivar Kvistum

– Det ville blitt mye splittende bråk om vi hadde vunnet, sier Skarstein i intervjuet.

Hun viser til at hun både på forhånd og underveis ble hun utsatt hets og negative kommentarer.

– Uansett hvor godt vi presterte, var det mange som ikke betraktet vår dans som likeverdig, sier hun.

Skarstein sier hun opplevde det som skuffende ikke å bli anerkjent som en naturlig del av fellesskapet.

– Selv om jeg ser etter løsninger og muligheter, så puttes jeg i en boks definert av andres forventninger. Jeg håper mine barn vil vokse opp i en verden som er mer romslig og raus, sier hun.

Samtidig understreker Skarstein at hun mener det var verdt å ta kampen, og hat hun har fått «vanvittig mange meldinger» fra barn og une som selv opplever å stå utenfor.

05.01.2021 kl. 10:29
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.