Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Skarstein i egen klasse i Polen

(NTB:) Birgit Skarstein var helt suveren da hun gikk til topps i verdenscupregattaen i roing i polske Poznan søndag.

Pararoeren bar favorittstempelet foran finalen etter at hun fredag senket sin egen verdensrekord med over seks sekunder til tiden 9.50.39.

Søndag ble vinnertiden 10.19.72. Det holdt til klar seier, nesten seks sekunder foran ukrainske Anna Sheremet på plassen bak.

Tyske Manuela Diening ble nummer tre.

Skarstein åpnet litt forsiktig i søndagens finale, og etter 500 meter lå hun fem sekunder bak ukrainske Sheremet. Ved halvgått løp var imidlertid luka tettet, og deretter overtok den norske jenta kommandoen.

500 meter før mål ledet Skarstein med fire sekunder. Deretter økte hun ytterligere.

Skarstein er regjerende Paralympics-mester i parasinglesculler.