Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Skarstein nummer fem i snødrevet: – Ble vanskelig å se sporene

(NTB:) Paralangrennsløperen Birgit Skarstein fikk det tøft og endte på 5.-plass på fredagens 10 kilometer i verdenscupen på Lillehammer.

For annen dag på rad ble det amerikansk dobbeltseier i klassen for sittende utøvere. Oksana Masters gjorde som på torsdagens 5 kilometer og vant klart foran lagvenninnen Kendall Gretsch.

Russiske Irina Guljajeva tok 3.-plassen. Hennes landskvinne Marta Zajnullina ble nummer fire.

Skarstein ble slått med 1.58 minutt av Masters, mens det skilte 39,6 sekunder opp til en plass på seierspallen for trønderen.

– Det ble en hard dag på jobb, men jeg hadde bra driv og tar med meg mye fra denne gjennomkjøringen, sier langrennsprofilen.

Forholdene på Lillehammer var ikke de beste.

– Løypa var ganske tøff med så tett snødrev at det ble vanskelig å se sporene, sier Skarstein – og la til:

– Jeg er veldig godt fornøyd med femteplass. Jeg tenkte at jeg kunne ligge topp åtte og slåss om sjetteplassen. Med en tredjeplass i går og en femteplass i dag er jeg absolutt innafor der jeg skal være – og vel så det.

Hun ble nummer tre i torsdagens renn, som innledet verdenscupen for parautøverne.

Skarstein var eneste norske deltaker på 10-kilometeren.

(©NTB)

13.12.2019 kl. 15:28
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.