Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Skarstein på andreplass i sprintfinalen i Dresden

(NTB:) Birgit Skarstein tok en sterk andreplass i sprintfinalen i verdenscupen i paralangrenn Dresden søndag. Amerikanske Oksana Masters vant.

Birgit Skarstein holdt høyt tempo i den 650 meter lange løypa, hvor seks av verdens beste sittende, kvinnelige langrennsløpere deltok. Det resulterte i en sterk 2.-plass for den norske parautøveren.

– Det var skikkelig artig, jeg gikk for «bånn pinne» fra start så de andre ikke skulle ta meg igjen, sier Birgit Skarstein i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

30-åringen kom seg uten uhell gjennom en teknisk krevende sving som et av løypas nøkkelpunkt.

– Gjør du en feil der, så blir du kastet ut av fartsretning, et potensial for skikkelig «kluss», sier Skarstein og forteller at hun tok det litt rolig gjennom svingen.

– Det holdt jo nesten mot Oxana Masters, men jeg holdt Kendall Gretsch (USA) og alle russerne bak meg hele veien inn til mål, sier 30-åringen.

Gretsch ble til slutt nummer tre. Natalia Kocherova og Marta Zainullina fra Russland kom på plassene bak Gretsch, mens tyske Anja Wicker ble nummer seks.

(©NTB)

12.01.2020 kl. 19:49
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.