Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av en smilende Birgit Skarstein.
GULL I BLIKKET: Birgit Skarstein har sikret den videre satsingen gjennom en avtale med Reitan Retail. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Skarstein satser mot Paralympics i Paris

Med ny sponsor og en jobb som venter når karrieren er over, satser Birgit Skarstein på et nytt olympisk gull.

Handikapnytt
Publisert 23.05.2022 17:46

(NTB og Handikapnytt:) Roer Birgit Skarstein (33) fortsetter karrieren og går for et nytt gull når Paralympics arrangeres i Paris i 2024.

Det ble klart på en pressekonferanse i Oslo mandag, skriver TV 2.

Det er Reitan Retail som sponser Skarstein. De har også tilbudt henne jobb når karrieren er slutt, kunngjorde Ole Robert Reitan og selskapets sponsorsjef Vidar Riseth.

Støttespiller

Reitan Retail skal være en aktiv støttespiller for Skarstein i avtaleperioden fra 2022 til og med 2024. Når Skarstein avslutter sin karriere som aktiv toppidrettsutøver går avtalen over i en fast ansettelse, som samfunnskontakt i Reitan Retail sin avdeling for Kommunikasjon og samfunn.

– Med denne form for avtale, har jeg mulighet til å satse på idretten så lenge jeg ønsker det, samtidig som jeg har mulighet til å fortsette samfunnsengasjementet fra en solid plattform også etter endt idrettskarriere. Det passer meg midt i blinken, og jeg gleder meg til å komme enda tettere på selskapet og menneskene, sier Skarstein i en pressemelding fra Reitan Retail.

Imponerende bredde

Avtalen skal styrke Skarsteins rammer i OL-satsingen og sikre Reitan Retail en rollemodell og samfunnskontakt mens hun er aktiv idrettsutøver og videre som fast ansatt etter endt idrettskarriere, ifølge pressemeldingen.

– Birgit har en imponerede bredde i sin merittliste, fra næringsliv, politikk, idrett og samfunn, både i Norge og internasjonalt. Hun er visjonær og målrettet i sitt samfunnsengasjement, med en tydelig stemme og tro på inkludering, mangfold og likeverd, sier Ole Robert Reitan, CEO i Reitan Retail.

Reitan Retail er et handelsselskap som står bak merkevarer som Rema 1000, Narvesen og 7-Eleven.

Skarstein har gitt seg med vintersport, og deltakelsen i Beijing i vinter var hennes siste. I roing vant parautøveren gull i Tokyo i fjor. Hun har også fire VM-gull.

I fjor ble Birgit Skarstein tildelt Norges Handikapforbunds hederspris.

Les mer: BIRGIT SKARSTEIN HEDRET FOR SIN INNSATS FOR FUNKSJONSHEMMEDES LIKESTILLING

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.