Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Skien kommune får foretaksstraff etter dødsfall

(NTB:) Skien kommune må betale 750.000 kroner i foretaksstraff etter at en kvinne i 50-årene ble funnet død. Kvinnen bodde ved et av kommunens bofellesskap.

Forelegget på 750.000 kroner er vedtatt og dermed havner ikke saken i retten, skriver NRK.

Kommunen er ilagt straff for å ha unnlatt å organisere virksomheten på en slik måte at helsepersonell var i stand til å overholde sine lovpålagte plikter, heter det i en pressemelding fra kommunen.

16. august 2020 ble kvinnen kjørt til Skien sentrum av en kommunalt ansatt for å handle. Deretter forsvant hun, og ble funnet død på kvelden etter en større leteaksjon.

Statsforvalteren i Vestfold og Telemark drev tilsyn mot kommunen etter hendelsen, men avsluttet dette da det ble iverksatt nødvendige tiltak våren 2021.

(©NTB)

09.05.2022 kl. 13:47
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.