Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Sølv til Jesper Saltvik Pedersen i utfor

(NTB:) Alpinisten Jesper Saltvik Pedersen kjørte inn til sølvmedalje i utforkonkurransen i Paralympics i Beijing tidlig lørdag morgen.

Pedersen er et av de største norske gullhåpene i Paralympics i Beijing, men måtte se seg slått av Corey Peters fra New Zealand i første øvelse i alpint for sittende utøvere.

Alpinisten fra Karmøy var første startende ut og kjørte inn til tiden 1.17,99. Det holdt helt til Peters krysset målstreken 1,26 sekunder foran nordmannen.

Morii Taiki fra Japan sikret seg bronsemedaljen.

Nordmannen har hatt en flott start på det nye året med tre VM-gull på hjemmebane i Hafjell i slutten av januar. I tillegg tok han sølv i super-G og superkombinasjon. Han vant også verdenscupen for femte året på rad.

Det er flere medaljemuligheter for Pedersen senere i vinterlekene.

05.03.2022 kl. 11:48
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.