Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Spleiser på lønna til unge uten sommerjobb

Nav gir ekstra drahjelp til ungdom som har vansker med å skaffe seg sommerjobb på egen hånd og som trenger ekstra bistand. Gjennom et nytt tilskudd kan Nav og arbeidsgiveren spleise på lønna til den unge i inntil fire uker.

– Unge har vært særlig hardt rammet av pandemien. Spesielt dem som sto utenfor arbeidslivet før koronapandemien, stiller nå enda lenger bak i køen, konstaterer nav-sjef Hans Christian Holte i en pressemelding.

Langtidsledige arbeidssøkere og personer med nedsatt arbeidsevne skal prioriteres i det nye tiltaket.

– Målet med dette sommerjobbtiltaket er at flere i denne gruppen skal få muligheten til å skaffe seg verdifull arbeidserfaring, slik at de kommer seg et steg videre og stiller bedre rustet i arbeidsmarkedet framover,  legger han til.

Den nye ordningen har vært varslet siden januar, da Arbeids- og sosialdepartementet sendte ut forslag til høring, om et nytt arbeidsmarkedstiltak for unge med bistandsbehov. Forrige uke kom forskriften for tiltaket på plass, og allerede 1. juni starter tiltaket opp.

Du finner mer informasjon på Navs nettsider (ekstern lenke).

12.05.2021 kl. 13:51
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.