Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Stanser heis-prosjekt på Akershus slott

Forsvaret slår retrett og har stanset foreløpig stanset utbyggingen av heis i Blåtårnet på Akershus slott i Oslo. Den viktigste årsaken skal være at Norges Handikapforbund ikke ble tatt med på råd tidlig nok.

Det skriver Forsvarets Forum.

Nå har Forsvarsbygg fått beskjed fra departementet om å utrede løsningen på nytt, for å se om det finnes andre løsninger for rullestolbrukere og andre bevegelseshemmede.

Hovedinnvendingen fra NHF var at Forsvarsbygg hadde valgt en løsning som ville innebære at rullestolbrukere var henvist til en annen inngang enn alle andre. En B-inngang, når finstasen er på og den røde løperen er rullet ut ved dagens hovedinngang.

Les mer om saken her: NY HEIS TIL 30 MILLIONER – MEN FORTSATT MÅ FUNKSJONSHEMMEDE GÅ BAKVEIEN

– Vi er veldig glade for at vi blir lyttet til, og vi har en forventning om at det blir en reell gjennomgang av de alternativene som vi har skissert som mulige løsninger for Akershus slott, sier leder Magnhild Sørbotten i NHF Oslo til Forsvarets Forum.

I tillegg til kritikken fra funksjonshemmedes organisasjoner er økte kostnader også en medvirkende årsak til at Forsvarsdepartementet ga stoppordre.

14.06.2018 kl. 15:15

Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.