Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Staten og saksøkerne anker dommen etter Nav-skandalen

(NTB:) To av dem som uriktig ble dømt til fengsel i det som kalles Nav-skandalen, vant i oktober en rettssak mot staten, men nå anker både de og staten videre.

De to hadde oppholdt seg utenlands mens de fikk utbetalt arbeidsavklaringspenger og ble derfor dømt til fengsel.

Etter avdekkingen av Nav-skandalen ble dommene opphevet, og de to fikk erstatning. Deretter valgte de å gå til søksmål mot staten fordi de mente seg berettiget også til oppreisningserstatning.

Saksøkerne ble av Oslo tingrett tilkjent en oppreisning på 900.000 kroner hver. Nå anker både de og staten dommen til lagmannsretten, skriver NRK.

– Vi mener oppreisningsbeløpet på 900.000 kroner er for lavt, at oppreisningen bør gjelde for en lengre periode, og at renteberegningen er feil, sier saksøkernes advokat, Bjørn Kvernberg, til NRK.

Det var høsten 2019 det ble kjent at flere nordmenn hadde blitt straffet, mange med fengsel, fordi Nav og norske domstoler praktiserte trygdereglene feil. Flere jurister mener skandalen kunne vært unngått dersom konklusjonene i en Nav-rapport fra 2014 hadde blitt kjent.

Rapporten slo fast at det var i strid med EØS-avtalen å nekte folk å ta med seg trygd til utlandet.

(©NTB)

 

27.11.2023 kl. 19:11
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.