Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Statsråden må svare om ferge-rabatten som forsvant

Fra 1. mars ble det slutt på at biler finansiert av Nav får 50 prosent rabatt på ferger. Nå må samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) svare for seg i Stortinget.

Det er Arbeiderpartiets Lise Christoffersen som har sendt et skriftlig spørsmål der hun ber Solvik-Olsen redegjøre for hvorfor rabattordningen ble kuttet.

Les mer om fergerabatt-kuttingen her: FULL PRIS PÅ FERGENE – OGSÅ FOR TRYGDEBIL

Hun vil blant annet ha svar på om samferdselsministeren har vært i kontakt med arbeids- og sosialministeren eller Nav om konsekvensene dette får for funksjonshemmede. 

Lise Christoffersen (bildet) er bekymret for de økonomiske konsekvensene for den enkelte og viser til Handikapforbundets undersøkelse fra i fjor som dokumenterer at mange har store kostnader knyttet til funksjonsnedsettelsen sin, ikke minst til bil.

Ap-representanten er også kritisk til begrunnelsen som Statens vegvesen har gitt for å kutte rabatten: at den er for teknisk krevende å håndtere i Autopass-systemet.

«I det nye regulativet er det listet opp en lang rekke rabatter. Det virker underlig at det skal være mer teknisk krevende å beholde den ene rabattordningen som gjaldt Nav-biler, enn alle de andre», skriver hun.

09.03.2018 kl. 09:00

Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.