Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

De tre poserer sammen
DET VIKTIGSTE ER Å HA DET GØY: Emile Søiland og Maren Iversen fikk gode råd av turner Stian Skjerahaug. Begge gleder seg til å være med i Special Olympics. (Foto: Sofie Torlei Olsen, Norges Idrettsforbund)

Stian Skjerahaug motiverte troppen før Special Olympics

Norges tropp til Special Olympics World Summer Games møttes denne helgen til precamp på Olympiatoppen i Oslo. Turneren Stian Skjerahaug var på plass for å gi utøverne gode råd på veien.

Handikapnytt
Publisert 27.01.2019 16:44

– Det viktigste er å ha det gøy, og nyte opplevelsen av å være i Special Olympics sa Stian Skjerahaug til en lydhør forsamling, ifølge en pressemelding fra Norges idrettsforbund.

Turneren som deltok i OL i Rio, delte villig sine egne erfaringer fra store mesterskap.  

– Når man deltar i store mesterskap, så representerer man Norge. Da er det viktig å få til en lagfølelse, hilse på alle, og være gode venner. Dere er heldige som skal få lov til å delta på et så stort mesterskap, så denne opplevelsen må dere ta med dere, sa Skjerahaug.

7000 utøvere fra 177 nasjoner

For tredje gang sender Norges idrettsforbund en tropp til Special Olympics World Games – et arrangement for utviklingshemmede utøvere.

I år avholdes lekene i Abu Dhabi fra 14.- 21.mars, hvor hele 7000 utøvere og 3000 trenere fra 177 land skal delta.

20 000 frivillige og et forventet tilskuertall på 500 000 setter rammen for verdens største idrettsarrangement for utviklingshemmede.  

Leder for delegasjonen, Mette Margrethe Berg, var strålende fornøyd med helgens samling.

– Det viktigste for oss er at man skal se idrettsglede for alle, det er høydepunktet. Vi håper også at det er noen som kommer hjem med medalje, og at vi har godt vennskap i troppen, samtidig som vi presterer så godt vi kan, sa Berg.

Spente ryttere

For første gang deltar norske utøvere i ridning i Special Olympics. Frida Gjellum Winther fra Bærum Rideklubb er både spent og motivert.   

– Det er kjempegøy å være på samling. En blir kjent med andre i troppen, men det gir meg også en unik mulighet til å bli enda mer motivert. Det blir et høyt nivå når vi kommer ned til Abu Dhabi. Dette er første gang Norge skal konkurrere i ridning i Special Olympics, så det er jo spesielt for Norge og for oss som driver med øvelsen. Det er kjempegøy, sier Gjellum Winther i pressemeldingen.

Under øvelsene dressur og hinderbane, hvor hun skal delta, får utøverne ikke lov til å ri på sine egne hester.

Utøverne skal gjennom en utprøvning og matching, etterfulgt av divisjonering som bestemmer hvilket nivå og i hvilket heat man skal konkurrere i.

– Det er viktig å bli kjent og få kontroll på hesten på en kontrollert og god måte, sier Gjellum Winther.

Gruppebilde av hele troppen

TROPPEN: Den norske troppen sammen med idrettspresident Tom Tvedt og First Secretary, Heba Aljneibi fra De forente arabiske emiraters ambassade. (Foto: Sofie Torlei Olsen, Norges idrettsforbund)

Deltar for andre gang

Emile Søiland og Maren Iversen fra Stabæk Turnforening deltok i Special Olympics i LA i 2017, og vet hva de går til. De ser frem til å konkurrere igjen.

– Jeg gleder meg mest til å konkurrere, for det er veldig gøy. Det viktigste er å konsentrere seg når man skal utføre øvelsene sine, sier Søiland.

– Jeg gleder meg til å konkurrere og til å få nye venner. Det er viktig å passe på seg selv og ikke på noen andre, sier Iversen.

Idrettspresidenten gleder seg

– Det har vært en fantastisk dag. Utøverne og støtteapparatet stråler av idrettsglede. De er fantastiske representanter for norsk idrett, og gir vår visjon idrettsglede for alle en større dimensjon. Jeg gleder meg til lekene starter, sier idrettspresident Tom Tvedt i pressemeldingen fra Norges idrettsforbund.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.