Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av Gun Marie Sand.
GLEDE OG FRAMTIDSTRO: Gun Marie Sand har fått en arbeidsgiver som vil satse på henne – etter at hun sto fram i Handikapnytt. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Sto fram i Handikapnytt – fikk lærlingplass

Husker du Gun Marie Sand som rett og slett tapte penger på den tilrettelagte jobben sin? Nå har hun fått lærlingplass i en bedrift som har tro på evnene hennes.

Av Ivar Kvistum
Publisert 24.08.2018 18:01

– Det hjelper å stå fram i Handikapnytt når man ønsker jobb, erklærer daglig leder Jarle Nordheim jr. i firmaet ABChelp as på Dalane i Rogaland.

Bakgrunnen er følgende:

Gun Marie Sand fortalte til Handikapnytt at hun taper penger på jobben i varig tilrettelagt arbeid. Det skyldes at betalingen var mindre enn utgiftene knyttet til å komme seg til jobb.

Les saken om Gun Marie her: VTA-ARBEIDSTAKER FÅR DÅRLIGERE ØKONOMI AV Å JOBBE

Trengte ny lærling

Også VG plukket opp saken og skrev om Gun Marie.

Og da skjedde det ting:

– Samtidig med at vi så saken, var vi på utkikk etter en ny kontorlærling hos oss. Vi bestemte oss for å ta kontakt og høre om Gun Marie var interessert, forteller Jarle Nordheim jr.

Han følte seg allerede da rimelig sikker på at det var et lykkelig valg. ABC Help driver med kursvirksomhet innen førstehjelp, og Gun Maries assistenter har fått opplæring der.

Dessuten er Gun Marie engasjert i den samme hjertesaken som ham: å sikre god akuttmedisinsk beredskap i regionen.

Blir sett og satset på

Gun Marie Sand er lykkelig over å få en ordentlig lærlingplass som vil lede til et fagbrev som kontorfagmedarbeider, dersom alt går etter planen.

Hun roser ledelsen i ABChelp for å se hennes ressurser:

– Jeg opplevde å bli parkert på uføretrygd og varig tilrettelagt arbeid etter skolen, fordi det var det enkleste for kommunen. Nå kommer jeg i stedet til en bedrift som tror på meg og som satser på meg, sier hun lykkelig.

Jeg opplevde å bli parkert på uføretrygd og varig tilrettelagt arbeid etter skolen, fordi det var det enkleste for kommunen. Nå kommer jeg i stedet til en bedrift som tror på meg og som satser på meg.

Full tiltro

For Sands nye sjef er det ingen hindring at hun bruker rullestol og trenger både assistanse og tilrettelegging.

– Vi er ikke bekymret for det. Gun Maries hjem er fullt tilrettelagt, og mye av det praktiske løses med hjemmekontor. Slik vi har lært henne å kjenne, har vi full tiltro til at hun leverer på et minst like bra nivå som andre, sier Jarle Nordheim jr.

Og han legger til:

–Om lærlingperioden går som forventet, er det allerede nå naturlig tenke at hun vil bli tilbudt fast ansettelse, sier Jarle Nordheim jr.

Gun Marie vil fortsatt ha uføretrygden i bunn og som sikring hvis noe mot formodning ikke skulle gå etter planen. Og selv om hun ikke blir rik av å være lærling, er en ting i hvert fall klart:

– Nå kommer jeg ikke til å tape penger på å jobbe.

Kjære leser!

Vi vil gjerne be deg om en liten tjeneste. Handikapnytt.no er et nettsted uten noen form for betalingsmur. Det er fordi vi ønsker å nå ut til flest mulig med vesentlig journalistikk om funksjonshemmedes rettigheter og levekår.
Men det koster penger å lage innholdet, og vi mottar ingen pressestøtte.

Vil du hjelpe oss å finansiere journalistikken som ingen andre enn Handikapnytt lager?
Det kan du gjøre ved å vippse for eksempel 25 kroner til 526030.

Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Tusen takk for ditt bidrag.

Hilsen redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.