Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Strekkmetall er førerhundenes skrekk

Oer halvparten av landets cirka 300 førerhundbrukere rapporterer at det er utfordrende for hundene deres å gå på strekkmetall.

Det kommer fram i en undersøkelse som Opinion nylig har utført for Norges Blindeforbund.

Strekkmetall er materialet som brukes som dekke på blant annet gangbroer og trapper utendørs.

En hundeklo kan sette seg fast og rives av i strekkmetallet. På grunn av trengsel blir man presset bakfra, og det øker faren betraktelig for at hunden skader seg. 

– Vi ønsker at det ikke lenger skal brukes strekkmetall, sier generalsekretær i Blindeforbundet, Per Inge Bjerknes

Han har selv har vært førerhundbruker i mange år.

– Dette er utfordrende for førerhunder og også for andre synshemmede er det mange som opplever dette som krevende underlag. Det bør prioriteres å finne alternative løsninger, sier han.

Strekkmetall, elsparkesykler, veisalt, glohet asfalt, isete og glatt landgang fra ferge, drosjer som nekter å ta med førerhund eller en overfylt buss er andre utfordringer for førerhundbrukerne.

Onsdag 27. april var førerhundens dag.

28.04.2022 kl. 09:44
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.