Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Sunnaas i gang med korona-rehabilitering

Sunnaas sykehus på Nesodden har fått inn den første pasienten som er til rehabilitering etter et alvorlig sykdomsforløp av covid-19.

Det bekrefter klinikkoverlege Frank Becker i et intervju med Akershus Amtstidende. Becker sier han forventer at det vil komme flere pasienter som trenger rehablitering som følge av koronasykdom.

Som kjent vil mange bare få lette symptomer på covid-19. Andre blir hardt angrepet. Etterpå kan de ha svekket muskelkraft, problemer med å svelge og problemer med kognitive funksjoner som hukommelse, konsentrasjon og oppmerksomhet. Noen får også angst og depresjon.

– For noen vil det bli et rehabiliteringsforløp her på Sunnaas som fort vil vare et par måneder, sier Becker til avisen.

Enkelte, ifølge Becker, vil trolig komme ut av koronasykdommen med varige funksjonsnedsettelser.

Sunnaas har gjort Helse Sør-Øst oppmerksom på at de forventer mange ekstra rehabiliteringspasienter på grunn av koronapandemien.

Les også. SUNNAAS SYKEHUS ÅPNER GRADVIS FOR MER NORMAL DRIFT

12.05.2020 kl. 08:18
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.