Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Sunnaasstiftelsen planlegger satsing i Lofoten

Sunnaastiftelsen ønsker å styrke rehabiliteringstilbudet for ryggmargsskadde i Nord-Norge. Som en første start står «Camp Spinal Explore Lofoten» på kjøreplanen 26.–31 august. Der skal 19 deltakere skal få utfolde seg i ulike naturaktivteter som fisking, kajakkpadling, ørnesafari, surfing og så videre.

 Campen er ment å være en såkalt pilot for å undersøke om den bør bli etablert som et årlig tilbud.

Stiftelsen har søkt Miljødirektoratet om 350 000 kroner i tilskudd til arrangementet, som har et samlet budsjett på 1,25 millioner kroner, skriver Lofotposten.

–Nord-Norge kan by på fantastiske muligheter for naturopplevelser og friluftsliv som kan gi våre målgrupper verdifulle erfaringer for å opprettholde god fysisk og mental helse, skriver Sunnaasstiftelsen i søknaden til Miljødirektoratet.

– Vi ser at mange steder i nord har lite fokus på og kunnskap om å tilrettelegge for aktivitet og friluftsliv for personer med nedsatt funksjon, og derfor ønsker vi å utvikle et nytt tilbud i Lofoten i samarbeid med næringslivet for å gi bedre tilgang og utvikle gode aktivitetstilbud til personer utsatt for alvorlig skade eller sykdom, heter det videre.

En viktig målsetting med Camp Spinal er at deltakerne skal dra nytte av hverandres opplevelse og menstringsstrategier. Camp Spinal skal gjøre deltakerne bedre rustet til å ta selvstendige valg og mestre eget liv og situasjon.

26.01.2021 kl. 09:33
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.