Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

SV-kritikk mot rettshjelpsordning for Nav-brukere

(NTB:) Regjeringen etablerer en rettshjelpsordning for Nav-brukere som er blitt ofre for trygdeskandalen. Den er håpløst tungvint, ifølge Petter Eide (SV).

Tiltaket til regjeringen skal gjelde personer som har fått vedtak om stans, avslag og/eller tilbakebetaling av sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger, fordi vedkommende etter 1. juni 2012 midlertidig har oppholdt seg i et annet EØS-land, opplyste Arbeids- og sosialdepartementet sist onsdag.

Ordningen trer i kraft umiddelbart. Eide sier til Dagsavisen at ordningen ikke holder mål, mest fordi den bare omfatter dem som har fått saken sin gjennomgått av Nav.

– Det er en håpløst tungvint løsning. Det er langt bedre at de kan kontakte advokat først for å få en vurdering av om de er omfattet av skandalen. Så kan advokaten hjelpe dem med prosessen opp mot Nav, sier Eide.

Generalsekretær Merete Smith i Advokatforeningen sier hun er glad for at ordningen er på plass.

– Så mener jeg vi må ha en løpende evaluering av om de som lurer på om de er omfattet av Nav-skandalen også burde få gratis rettshjelp, sier Smith.

Ifølge henne har 50 advokater meldt seg på et kurs neste uke for å være klar til å ta sakene.

(©NTB)

10.12.2019 kl. 14:27
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.