Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Svak økning i antall uføretrygdede

(NTB:) For femte kvartal på rad er 10,5 prosent av befolkningen mellom 18 og 67 år uføretrygdet. Ved utgangen av mars fikk 363.100 personer uføretrygd i Norge.

Det er 2.100 flere enn ved utgangen av forrige kvartal, opplyser Nav fredag.

– Tallet på mottakere av uføretrygd har økt svakt i første kvartal, men samtidig holder andelen uføre i befolkningen seg stabil, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Han sier andelen uføretrygdede øker med alderen, og at det er særlig mange kvinner i alderen 50–64 år som får uføretrygd,

Andelen som fikk uføretrygd i prosent av befolkningen, var høyest i Agder med 14,3 prosent. Deretter følger Nordland (14) og Innlandet (13,8), mens det var færrest i Oslo (6,2).

(©NTB)

06.05.2022 kl. 15:10
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.