Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Tapte 105 assistansetimer i uka på å flytte

Mens han bodde i Tromsø og studerte, hadde Kristian Skoglund 168 timer med brukerstyrt personlig assistanse (BPA) i uka.

Etter at han flyttet hjem til Harstad for to år siden, fikk han et vedtak på 63 timer BPA, altså 105 timer mindre.

Det skriver Harstad Tidende.

Slik har det vært i to år, og nå er tilbudet ytterligere forverret. Kommunen reduserer tjenestene på natt slik at 23-åringen – som har muskelsykdommen spinal muskelatrofi type 3 – nå bare får hjelp til å snu seg to ganger, mot tidligere sju ganger.

I stedet har han fått et hjelpemiddel som skal snu ham mekanisk. Men Skoglund mener det bråker så mye at han ikke får sove.

23-åringens mor, Gunhild Skoglund, sier hun er utslitt av å måtte stille opp for sønnen for å snu ham om natten, siden kommunen ikke yter nok.

Kommunalsjef Rita Johnsen sier til avisen at et eksternt firma er leid inn for å vurdere hvordan kommunen praktiserer regelverket for BPA.

17.09.2020 kl. 09:42
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.