Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Tror universell utforming lønner seg

– Inkluderende design er bra for både likhet og økonomi, sa barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) da hun åpnet konferansen Innovation for All i forrige uke.

– Innovasjon for alle og universell utforming bør ligge sentralt når det gjelder hva slags samfunn vi skal ha i fremtiden. Det handler om likhet og å sørge for at flere jobber og deltar i samfunnet, sa Helleland.

Helleland mener, ifølge en pressemelding fra Design og Arkitektur Norge (DOGA), at universell utforming dessuten har en kommersiell oppside som mange ikke tenker på.

Hun viser til studier som avdekker at folk flest er villige til å betale mer for et produkt som oppleves som bedre, for eksempel en buss med bedre av- og påstigning og mer plass til alle.

13.06.2018 kl. 10:16

Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.