Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Trygderetten er nedlesset i saker – behandlingstiden øker

(NTB:) Saksbehandlingstiden i Trygderetten er doblet de siste fem årene. Det er før ankeinstansen har begynt å håndtere saker fra trygdeskandalen.

I 2014 var saksbehandlingstiden i snitt 3,1 måneder. I 2019 har tiden økt til 7,1 måneder, ifølge tall fra Trygderetten, skriver Klassekampen.

– Det er mer trykk for dem som jobber her. Selv om du jobber så hardt du kan, så strekker det ikke helt til, sier Olav Vik, tillitsvalgt for juristene i Trygderetten.

Trygderetten er ankeinstans i saker som handler om trygd og pensjon og behandlet i fjor 3.631 saker. Prognosen for i år er på 5.200 saker, det er før sakene som kommer i kjølvannet av Navs feiltolkning av reglene for trygdeytelser. Trygderetten er allerede på etterskudd med saksbehandlingen, på grunn av mange saker som kommer inn.

– Saksinngangen har vært veldig sterk særlig den seinere tiden, og restansen er på vei oppover igjen. Det vil gi seg utslag i lengre saksbehandlingstid, og for oss som jobber her blir arbeidspresset enda større, sier Vik, som ikke tør spå hvilken effekt Nav-skandalen vil ha for tallet på ankesaker framover.

Regjeringen har bevilget fem millioner kroner til Trygderetten for å håndtere trygdeskandalen. Opposisjonen mener det er altfor lite.

Mens 14 prosent fikk medhold etter å klagd saken sin inn for Trygderetten i 2014, var det samme tallet 11 prosent i fjor.

Det er en nedgang på 20 prosent, skriver Klassekampen.

Advokatene i LO skriver på sine nettsider at det blir stadig vanskeligere å nå fram med krav i trygdesaker, og at «Trygderetten er tilbakeholden med å overprøve Nav-vedtak. Utviklingen gir grunn til å spørre om rettssikkerheten er tilstrekkelig ivaretatt».

Trygderetten på sin side viser til at omgjøringsprosenten ikke har sammenheng med deres praksis, men er styrt av hvilke saker som kommer inn.

(©NTB)

08.11.2019 kl. 08:48
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.