Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Tvinges til å droppe verv om fribeløpet blir borte

Dersom det varslede kuttet av fribeløpet i uføretrygden blir vedtatt, kommer Johnny Ingebrigtsen fra Skien til å måtte slutte i som borettslagsleder og som medlem i rådet for funksjonshemmede i kommunen.

Det varsler han overfor Telemarksavisa

– Jeg risikerer å miste all funksjon i samfunnet. Jeg får enda mindre å bidra med og blir hindret i å gjøre noe bra både for meg og andre, sier Ingebrigtsen, som er rullestolbruker og uføretrygdet på grunn av en MS-diagnose.

Ifølge dagens regelverk kan man som uføretrygdet tjene cirka 40 000 kroner før trygden avkortes. I statsbudsjettet, som regjeringspartiene og SV forhandler om på Stortinget, er det et forslag om å avkorte trygden fra første krone. Forslaget stammer fra Solberg-regjeringens siste budsjettforslag, men er så langt ikke endret av de rødgrønne.

Les mer: FRIBELØP I UFØRETRYGDEN KAN FORSVINNE – TAPER 12 000 KRONER I ÅRET

24.11.2021 kl. 09:43
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.