Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Uloba satser Selvsagt på podkast

Under tittelen «Selvsagt» har Uloba Independent Living Norge lansert sin egen podkast for å gjøre flere kjent med funksjonshemmedes rettigheter og hvorfor disse rettighetene ikke oppfylles uten kamp.

– Funksjonshemmede vil ha nytte og glede av vår podkast ved at den vil inspirere til likestillingskamp. Politikere trenger podkasten Selvsagt som en påminnelse om den likestillingen de ennå ikke har gitt oss, og samfunnet for øvrig kan lære om funksjonshemmedes situasjon av å lytte til Selvsagt, sier Ulobas generalsekretær Vibeke Marøy Melstrøm i en pressemelding.

Hun viser til at et stort flertall i befolkningen støtter funksjonshemmeds likestillingskamp. Derfor er det viktig å spre kunnskap om hvordan funksjonshemmede hindres i å leve et liv på linje med andre.

I Selvsagt får du høre om hvordan og hvorfor norsk lovverk må bygge på funksjonshemmedes rettigheter, hvordan alle som trenger det, kan sikres beslutningsstøtte og hvordan god og riktig personlig assistanse bidrar til likestilling.

Podkasten startes med en serie om FN-konvensjonen om funksjonshemmedes rettigheter, kalt CRPD-skolen. Her står daglig leder Berit Vegheim i Stiftelsen Stopp Diskrimineringen ved kateteret.

Den nye podkasten har tatt navnet sitt fra Magasinet Selvsagt, som Uloba sist ga ut i 2019.

Podkasten Selvsagt er tilgjengelig på Ulobas nettside og på de mest brukte podkastplattformene.

23.06.2021 kl. 10:53
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.