Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Unge funksjonshemmede frykter for kommuneøkonomien

Unge funksjonshemmede mener regjeringen gjør for lite i revidert nasjonalbudsjett for å dekke kommunenes økte utgifter og bortfall av inntekter under koronakrisen.

– Dette er svært alvorlig. Vi frykter kommunene vil bli tvunget til å kutte i grunnleggende tjenester på kryss og tvers av Norge. Det kommer i så fall til særlig å ramme ungdom med funksjonsnedsettelser og kronisk sykdom, uttaler generalsekretær Leif-Ove Hansen på organisasjonens nettsider.

Unge funksjonshemmede mener tiltakspakken på 400 millioner kroner til sårbare barn og unge er gledelig. Men organsiasjonen mener den er langt fra tilstrekkelig. Hansen minner om at mange har opplevd at det spesialpedagogiske tilbudet har sviktet fullstendig i koronakrisen.

Regjeringen foreslår å styrke Nav med 700 millioner kroner. Unge funksjonhemmede mener Nav særlig må prioritere ungdom og funksjonshemmede i koronakrisen.

– Vi er oppriktig bekymret for at denne krisen kommer til å skyve dem som allerede står utenfor enda lenger bort fra arbeidslivet. Regjeringen må komme med tydeligere tiltak for å unngå et varig utenforskap blant ungdom med funksjonsnedsettelser og kronisk sykdom, sier Hansen.

14.05.2020 kl. 09:20
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.