Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Utestengt for hets mot funksjonshemmede – får dømme igjen

(NTB:) Fotballdommeren Bobby Madley ble utestengt fordi han filmet en person med funksjonsnedsettelse og delte den med en upassende kommentar. Nå får han dømme i England igjen.

Madley har den siste sesongen dømt norsk fotball, for det meste i 3. og 4. divisjon. Før den nye sesongen er han flyttet opp til 2. divisjon, men det er langt fra nivået han er vant til.

Fra 2013 til 2018 dømte han nemlig 91 kamper i engelsk eliteserie og var på vei mot de helt store kampene. Men Bobby Madley ble utestengt i 2018 av den engelske dommerforeningen (PGMOL).

Årsaken var at han sendte en video av en funksjonshemmet person til en bekjent hvor han hadde lagt til en lite passende kommentar. Videoen havnet på sosiale medier.

– Mens jeg satt i bilen kom en person forbi som hadde store problemer med å gå. Til min skam tok jeg en 6 sekunders video, sendte den til en venn jeg stolte på og la til kommentaren «i år har jeg sjansen til å vinne løpet», forklarte Madley i en blogg nyttårsaften.

Bakgrunnen var idrettsdagen på datterens skole, der han hadde avslått å delta i et kappløp mellom foreldre og fått høre at han var redd for å tape.

Dessuten hadde tidligere dommer Mark Halsey skrevet i en avis at Madley gjorde feil på banen fordi han var overvektig.

Den tidligere Premier League-dommeren Bobby Madley sier til BBC at han har fått muligheten til å dømme fotball igjen i England etter utestengelsen.

(©NTB)

13.02.2020 kl. 20:34
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.