Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Frykter at nye byggeregler vil tvinge flere til å bo på institusjon

Av: Ivar Kvistum Foto: Ivar Kvistum
Publisert 27.01.2017 13:06

Regjeringens forslag til nye byggeregler vil føre til at flere – både eldre og funksjonshemmede – må bo på institusjon i stedet for i egen bolig. Det frykter lederne i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, Handikapforbundet og Pensjonistforbundet.

Store organisasjoner finner sammen for å forsvare norsk bokvalitet. De protesterer mot å fire på kravene til god tilgjengelighet i nye boliger og vil stanse regjeringens nye byggeforskrift, Tek17.

Klikk på bildet over for å se videointervju med FFOs generalsekretær Lilly Ann Elvestad, NHFs forbundsleder Arne Lein og Pensjonistforbundets generalsekretær Harald Olimb Norman.

FLERE SAKER OM TEK17 FINNER DU HER:

BOLIGPRODUSENTENE VIL ENDRE RULLESTOLENE FOR Å KUNNE KRYMPE LEILIGHETENE

NÅ KOMMER SNU-REKTANGELET

Organisasjonene skal stå skulder ved skulder for å forsøke å hindre at den nye byggetekniske forskriften, Tek17, blir vedtatt slik regjeringen nå har foreslått.

Forskriften er sendt på høring. Høringsfristen er 10. februar.

Foruten Pensjonistforbundet og FFO, er Unge Funksjonshemmede, Norges Handikapforbunds Ungdom, NHFU og Norsk Ergoterapeutforbund omed i alliansen, som blant annet har skrevet brev til Kommunal- og moderniseringsdepartementet med bekymring for konsekvensene av Tek17-forslaget.

Presisering, 30. januar, 2017: Handikapnytt skrevat Sintef Byggforsk er blant dem som har skrevet brev til departementet. Det bygger på en misforståelse og medfører ikke riktighet.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.