Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Vil gi utesteder opplæring i tilgjengelighet

Kunnskap om lovens krav til tilgjengelighet skal inn som et tema Oslo kommunes kurs og veiledning rettet mot utelivsbransjen. Det lover næringsbyråd Marthe Scharning Lund (Ap) i et intervju med Dagsavisen.

Bakgrunnen er avisens reportasje om rullestolbruker Roger Holland som opplever at nær sagt alle serveringssteder i utelivsbydelen Grünerløkka er stengt for ham.

Les mer her: UTELIVSELDORADO – MEN BARE FOR GÅENDE

Marthe Scharning Lund møtte Holland over en øl for å drøfte hva som kan gjøres. Men næringsbyråden lover ikke store forbedringer.

Hun viser til at lovverket ikke gir anledning til å pålegge bedrifter store investeringer for å hindre at funksjonshemmede stenges ute. Derimot mener hun det ikke er holdbart at bedriftene unnlater å anskaffe enkle ramper og liknende.

– Utilgjengelighet kan både være og oppfattes som diskriminering. Men det er ikke sånn at all utilgjengelighet er diskriminering, sier Marthe Scharning Lund til avisen.

Næringsbyråden sier også i intervjuet at det ikke er et kommunalt ansvar å forvalte likestillings- og diskrimineringsloven. Klagesaker behandles av Diskrimineringsnemnda, som er et nasjonalt organ.

13.08.2019 kl. 10:33
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.