Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Vil isolere utviklingshemmede i egen hytte

Horten kommune har opprettet et eget isolat i en hytte for personer med utviklingshemning dersom de blir smittet av koronavirkuset.

Det er avisen Gjengangeren som skriver dette.

Løsningen er ifølge kommuneoverlege Niels Kirkhus godkjent av Helsedirektoratet. Hvor hytta ligger, ønsker han ikke opplyse. Men den skal befinne seg «litt utenfor allfarvei».

– Vi har tenkt spesielt på smittede som ikke er så syke at de trenger sykehusinnleggelse, men som heller ikke kan forventes å forstå bestemmelser om smittevern, sier Kirkhus til avisen.

Han mener hytteoppholdet vil oppleves som en mindre inngripende og skremmende opplevelse enn å bli isolert i sitt eget hjem.

Foreløpig er det ingen i Horten som har behov for å være i isolat på hytta.

04.05.2020 kl. 10:50
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.