Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Vil sikre assistanse i koronakrisen

Partiet Rødt i Bodø frykter konsekvensene av koronakrisen for funksjonshemmede og andre utsatte grupper.

På bystyremøtet 7. mai kommer partiet til å fremme en rekke forslag som skal skjerme ytelser og tjenester. Det skriver Avisa Nordland.

Blant annet vil partiet sikre gjennom et bystyrevedtak at brukere av BPA (brukerstyrt personlig assistanse), støttekontakt, avlastning go assistanse fra miljøtjenesten skal motta dette også i koronakrisen.

Rødt ønsker også andre strakstiltak, blant annet å sette ned husleien i kommunale boliger med 20 prosent.

– Fattige og sårbare mennesker må sikres hjelp og støtte under koronakrisa. Den har ført til at flere står helt uten jobb og inntekt, mens permitterte vil miste store deler av sin vanlige inntekt. For dem som står på bar bakke, er det full økonomisk krise, skriver Rødt i en interpellasjon til bystyret.

22.04.2020 kl. 09:11
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.